Welkom! Door deze pagina en het aanvullende Composiet E-Book te lezen leert u gegarandeerd alle ins en outs van het composiet aanrechtblad. Zo kunt u weloverwogen en met vol vertrouwen uw keukenplannen realiseren!
COMPOSIET SCHOONMAKEN EN ONDERHOUDEN: TIPS EN ADVIES
Een composiet aanrechtblad op de juiste wijze schoonmaken en onderhouden zorgt voor een goede hygiëne én een langere levensduur van het werkblad. Maar wat is dan de juiste manier, en hoe voorkomt u schade?
Composiet schoonmaken en onderhouden is gelukkig vrij simpel. U treft op deze pagina makkelijke en doeltreffende adviezen om uw composiet aanrechtblad op de juiste wijze te reinigen en te onderhouden.
We hebben het onder andere over:
- het reinigen van gepolijst composiet,
- het schoonmaken van gebrand of gezoet composiet,
- hoe u hardnekkige vlekken veilig kunt verwijderen,
- op welke manier u composiet het beste kunt onderhouden,
- en wat u vooral niet moet doen om blijvende schade te voorkomen.
Veel leesplezier!
Wilt u het volledige advies en tips overzicht? Download hier het gratis Composiet E-Book, en zorg dat u niks mist!
COMPOSIET SCHOONMAKEN
Voor u composiet gaat reinigen is het ten eerste belangrijk om te weten of het gaat om gepolijst of gezoet composiet.
Gepolijst composiet is glad, terwijl gezoet of gebrand composiet te herkennen is aan het reliëf.
GEPOLIJST COMPOSIET SCHOONMAKEN
Dankzij het gladde oppervlakte is gepolijst composiet zeer makkelijk te reinigen. Met de volgende tips zorgt u snel en efficiënt voor een goede hygiëne!
- Neem het blad dagelijks af met een doekje. Gebruik daarvoor een sopje van lauwwarm water en een zacht schoonmaakmiddel. U kunt hiervoor ook wat soda gebruiken.
- Droog het blad daarna met een schone doek. Heeft u soda gebruikt voor het reinigen? Spoel het blad dan goed na met een vochtige schone doek, alvorens u het blad afdroogt.
GEBRAND OF GEZOET COMPOSIET SCHOONMAKEN
Gezoet of gebrand composiet reinigen – en schoon houden – kan wat lastiger zijn dan bij gepolijst composiet. Door de structuur blijven vetvlekken namelijk eerder zitten, en ook zijn vingerafdrukken sneller zichtbaar. Gelukkig is dat met de volgende tips zo te verhelpen!
- Neem het blad dagelijks af met een lauwwarm sopje van water en een zacht schoonmaakmiddel.
- Gebruik hiervoor een spons of een niet-pluizende doek. Hiermee kunt u makkelijk een ruwer oppervlakte schoonmaken, zonder pluisjes achter te laten.
- Droog het blad tenslotte na met een schone doek.
SCHADE VOORKOMEN BIJ COMPOSIET
Sommige schoonmaakmiddelen kunnen composiet blijvend beschadigen. Het is daarom aan te raden om extra op te passen met de volgende reinigingsmiddelen.
- Vermijd aceton voor het reinigen van een composiet keukenblad. Indien het blad wel in contact komt met aceton, zorg er dan voor dat er met voldoende water wordt nagespoeld.
- Oplosmiddelen, zoals bijvoorbeeld thinners, kunnen composiet blijvend beschadigen. Indien het blad hiermee in aanraking komt, spoel dan gelijk na met voldoende water.
- Hetzelfde geldt voor bleekmiddelen of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Indien het blad hiermee in aanraking komt, gelijk spoelen en afdrogen.
HARDNEKKIGE VLEKKEN VEILIG VERWIJDEREN
Last van een hardnekkige vlek, zoals vetvlekken of aangekoekte etensresten? Met de volgende tips is ook dat vervelende vuil zo verdwenen!
- Maak voor het verwijderen van hardnekkige vlekken een sopje van CIF Cream en water.
- Gebruik een zachte schuurspons voor het poetsen op de vlekken.
- Neem daarna af met een vochtige schone doek, en droog na.
COMPOSIET ONDERHOUDEN
Dankzij de dichte structuur vereist composiet vrijwel geen onderhoud. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout of natuursteen, hoeft composiet niet regelmatig geïmpregneerd, gelakt of geolied te worden.
Door uw blad regelmatig te reinigen en op een normale wijze te gebruiken, zal deze jarenlang meegaan.
OMGAAN MET COMPOSIET
Alhoewel composiet een sterk materiaal is, is het altijd aan te raden om voorzichtig met uw blad om te gaan. Ga daarom nooit op het werkblad staat of zitten.
Uiteraard wordt contact met sterke chemicaliën afgeraden. Venijnige middelen, zoals gootsteenontstopper en ovenreinigers, kunnen schade aanrichten. Is uw blad per ongeluk met deze middelen in contact gekomen? Maak deze dan gelijk schoon met water.
HET GRATIS COMPOSIET E-BOOK
Benieuwd naar meer? Vraag hieronder – geheel gratis en vrijblijvend – het complete Composiet E-Book aan! Hierin leest u het complete overzicht van reiniging- en onderhoudstips.
U ontvangt bovendien een compleet kleurenassortiment, een overzicht van alle soorten randafwerking. Ook maakt u kennis met composiet van de allerbeste kwaliteit, namelijk Quartztop!