QUARTZTOP COMPOSIET AANRECHTBLAD

Welkom! Door deze pagina en het aanvullende Composiet E-Book te lezen leert u gegarandeerd alle ins en outs van het composiet aanrechtblad. Zo kunt u weloverwogen en met vol vertrouwen uw keukenplannen realiseren!

Barletti Composiet Aanrechtblad

WAAROM QUARTZTOP COMPOSIET?

Omdat Quartztop staat voor de allerbeste kwaliteit.

Zijn er dan kwaliteitsverschillen tussen verschillende soorten composiet? Jazeker. De uiteindelijke kwaliteit wordt namelijk bepaald door de samenstelling, de consistentie en de verlijming.

Wanneer al deze aspecten van het hoogste niveau zijn, oftewel, wanneer het composiet van uitmuntende kwaliteit is, spreekt men van Quartztop composiet.

Composiet dat volgens het Quartztop principe wordt geproduceerd heeft daardoor de allerbeste, sterkste, en meest duurzame eigenschappen.

DE 14 VOORDELEN VAN QUARTZTOP COMPOSIET

Een Quartztop composiet aanrechtblad heeft de volgende 14 grote voordelen:

1 – Hardheid vergelijkbaar met natuursteen.

Aanrechtbladen van natuursteen staat bekend als één van de hardste keukenbladen. Composiet is echter gemaakt van stukjes natuursteen en ijzersterke harsen. Hierdoor zijn composiet keukenbladen net zo hard als stenen bladen.

2 – Goed bewerkbaar.

Dankzij de samenstelling heeft composiet een egale vermenging. Hierdoor is composiet makkelijk bewerkbaar, bijvoorbeeld voor het uitsnijden van apparatuurruimtes.

3 – Extreem lange levensduur.

Dankzij de harde en duurzame structuur heeft composiet een extreem lange levensduur. Het is niet voor niets een aanrechtblad voor het leven!

4 – Lage porositeit.

Doordat de stukjes natuursteen met harsen worden vermengd, is bijna elk deel van een composiet aanrechtblad als het ware ‘gevuld’. Hierdoor heeft het blad een lage porositeit, wat vele voordelen kent.

Een lage porositeit betekent onder andere een betere hygiëne en een langere levensduur, daar voedselresten zich niet in het blad kunnen nestelen. Dit voorkomt ook verkleuring van het blad.

5 – Extreem slijtvast.

Composiet, en met name Quartztop composiet, is dankzij de samenstelling een keihard blad. En hoe harder het blad, hoe slijtvaster het is!

6 – Stootvast.

Dankzij de harde en verharste samenstelling kan een Quartztop composiet aanrechtblad ook goed tegen een stootje.

Let wel, het wordt altijd afgeraden om zware voorwerpen op een composiet blad te laten vallen. Een verkeerde inslag kan het blad als nog laten ‘chippen’, waarbij een stukje van het blad afbreekt.

7 – Maatvast.

Of het nou warm of koud is, droog of vochtig, een composiet komt in een maatvoering en zal ook altijd zo blijven.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout of kunststof, die bij grote schommelingen in temperatuur of luchtvochtigheid kunnen gaan werken, waarbij het blad haar oorspronkelijke vorm verliest.

8 – Hygiënisch.

Dankzij het gladde oppervlakte is Quartztop composiet makkelijk en snel te reinigen. Mede door de lage porositeit kunnen voedselresten daardoor niet achterblijven. Dit voorkomt dat bacteriën zich gaan nestelen en broeden in de kleine kiertjes van het blad.

9 – Krasbestendig.

Quartztop composiet is zeer krasbestendig. Het dagelijkse gebruik van uw keuken zal daardoor weinig gebruikssporen tonen op het blad. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld RVS, dat zeer makkelijk krast.

Let wel, het is altijd af te raden om direct op uw blad te snijden – naast dat dit uw messen bot maakt. U kunt zware pannen ook beter tillen in plaats van slepen.

10 – Onderhoudsvriendelijk.

Natuursteen en Quartztop composiet zijn op veel vlakken vergelijkbaar. Hier is Quartztop echter de grote winnaar. Waar natuursteen jaarlijks geïmpregneerd moet worden en regelmatig onderhoud vereist, heeft composiet vrij weinig aandacht nodig.

11 – Milieuvriendelijk.

Quartztop is milieuvriendelijk, daar composiet uit gerecycled materiaal wordt vervaardigd. Hierdoor worden materialen hergebruikt, wat onze planeet weer ten goede komt!

12 – Zeer uitgebreid kleuraanbod.

In tegenstelling tot natuursteen, dat afhankelijk is van de gewonnen steen, is composiet in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar.

Met de huidige technologie is het zelfs mogelijk om Quartztop composiet met marmerlook te maken!

13 – Minder zwaar dan natuursteen.

Hier merkt u waarschijnlijk weinig van, maar uw keukenkasten zeer zeker wel. Hoe minder gewicht er op de onderste kasten staat, hoe kleiner de kans op onnodige schade.

14 – Hittebestendig.

Hete pannen op een composiet aanrechtblad plaatsen is zeker mogelijk. Bij zeer hoge temperaturen kunnen de harsen echter verkleuren. Daarom is het altijd verstandig om een onderzetter te gebruiken, ook al zeggen anderen dat dit bij composiet niet nodig is.

Desalniettemin kan composiet zeker tegen wat temperatuursverschillen. Hierdoor zal een klein ongelukje, bijvoorbeeld wanneer de pan toch te warm is om vast te houden, niet snel schade aanrichten.

Composiet Aanrechtblad Grijs Spoelbak
Voorbeeld van Quartztop composiet.

PROFESSIONELE TOEPASSING VAN QUARTZTOP COMPOSIET

Dankzij de uitmuntende kwaliteiten is de toepassing van Quartztop composiet heel erg breed. Quartztop aanrechtbladen worden daardoor ook gebruikt in de industrie.

Quartztop composiet wordt, dankzij de hoogwaardige kwaliteit, daarnaast ook gebruikt voor trappen, vensterbanken, gevelbekleding en vloeren. Hierdoor kiezen mensen ook het vaakst voor Quartztop voor het vervaardigen van een composiet aanrechtblad.

COMPOSIET E-BOOK & PRIJSLIJST

Benieuwd naar meer? Vraag hieronder – geheel gratis en vrijblijvend – het complete Composiet E-Book aan, inclusief de Quartztop Prijslijst!

U ontvangt bovendien een compleet kleurenassortiment, een overzicht van alle soorten randafwerking, plus handige tips om composiet te reinigen en onderhouden.